KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah serta Kualiti yang dijamin Tulin.

24 October 2010

Set Bersalin TH




Harga : RM308.00

Set Bersalin Tropical Herbs adalah sistem herba lengkap untuk membantu ibu baru selepas melahirkan anak. Merupakan produk yang mendapat pengiktirafan HALAL. Set bersalin Tropical Herbs menawarkan penyelesaian yang menyenangkan untuk penjagaan selepas bersalin. Ia dibuat dariipada herba-herba tropika yang terkenal dengan khasiat pemulihan yang dicari-cari di seluruh dunia kerana faedah-faedahnya. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang berhasrat untuk menyusukan bayi mereka, kerana set ini tidak memberi kesan panas badan terhadap si pemakainya.

Set ini mengandungi 10 produk campuran herba yang dirumus khas untuk menguatkan dan mengukuhkan tubuh dan mempercepatkan proses penyembuhan bagi ibu-ibu selepas bersalin. Herba-herba yang digunakan dalam Set Lepas Bersalin Tropical Herbs telahpun diguna secara tradisional dan terbukti secara saintifik dan keselamatannya. Sangat sesuai bagi ibu ibu yang bersalin normal mahupun secara pembedahan caesarean.

Antara ciri keistimewaan set Tropical Herbs adalah:
  • Menyenangkan - disukat terlebih dahulu dan dipek dalam uncang yang menyenangkan dengan penyediaan yang kurang rumit.
  • Keberkesanan terbukti - herba-herba yang digunakan telah diuji sejak turun temurun dan terbukti secara saintifik menguat dan mengukuhkan tubuh, juga mempercepatkan proses penyembuhan.
  • Herba berkualiti - menggunakan ekstrak herba yang distandardkan dan herba berkualiti seperti manjakani, kunyit, tahi angin dan halia.
  • Ramuan semulajadi - tiada bahan kimia, pengawet atau haruman tiruan digunakan.
  • Pengilang herba bertauliah - dikeluarkan oleh syarikat bertauliah yang mempunyai sijil GMP.
  • Kapsul sayuran - sesuai untuk semua bangsa dan agama.
  • Arahan dan carta penggunaan ada disertakan - panduan langkah demi langkah diberi dalam Bahasa Melayu, Inggeris dan Mandarin.

Kandungan

Produk Untuk Dimakan
  • Teh Herba (10 uncang)
  • Lepas Bersalin 1 (60 kapsul sayuran)
  • Lepas Bersalin 2 (80 kapsul sayuran)
Produk Untuk Kegunaan Luaran
  • Herba Pembersih Wanita (20 uncang)
  • Herba Mandian (20 uncang)
  • Campuran Peramping Perut (20 paket)
  • Campuran Penghangat - Param (15 paket)
  • Campuran Penenang - Pilis (15 paket)
  • Minyak Urut Herba (60 ml)
  • Minyak Bayi (60ml)
  • Bengkung Diberi Percuma.

175 comments:

  1. Salam akak,

    set ni takde less ke? =)

    ReplyDelete
  2. hani: wsalam, kalau nak, akak boleh kasi less kat Hani hehehe, meh la order ngan akak. Bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  3. Salam kak,

    utk mkluman,sy skrg ni sdg hamil dan masih tercari-cari produk set bersalin yg sesuai utk tempoh sy berpantang nnt.

    setelah melihat perbandingan setiap produk ditwarkn,sy berminat dgn product set bsalin amway tp sblm tu sy ingin tahu ade tak di antara 3 product yg dimakan tu berfungsi sebagai bhn pelawas sbb sy pernah mengalami mslh sembelit yg teruk selepas melahirkn ank yg pertama dulu.

    diharap kak engku dpt membantu.sekian.terima kasih.

    ReplyDelete
  4. Pn: Wsalam, thanks ye singgah blog akak hehehe, ok mengenai set bersalin amway nie, memang ubat tersebut bertindak sebagai pelawas, ramai ibu yang berpantang puas hati ngan set nie, selain bertindak sebagai pelawas ia juga tidak panas dan sangat sesuai utk ibu-ibu yang ingin menyusukan baby. ok bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  5. kak engku sekiranya sy amik set tropical herbs tp sy nak amik juga minyak herbanika dari nona roguy utk merawat luka jahitan..ada efek pe2 tak jika sy gn bersama...

    ReplyDelete
  6. Pn: kalau utk kegunaan rawatan luaran tak mengapa, yg tak digalakkan tu jika kita guna utk rawatan dalaman. Kalau nak guna minyak herbanika nie akak rasa ia tidak mendatangkan apa apa masalah.

    ReplyDelete
  7. salam kak,
    saya berminat dgn set bersalin tropical herbs nih. saya nak tanye,...bengkung yg diberi percuma tuh saiz nye mcm ner... adakah dr paras payudara hngga pinggul labuhnye? lagi 1, bleh ke mntak discount?

    lisaKMMN

    ReplyDelete
  8. LisaKMMN: Wsalam, bengkung nie memang labuh dan free size, mmm mengenai diskaun lak huhuhu set ni je yg akak takleh nak kasi diskuan sebabnye kos hantar set nie mahal sgt hehehe

    ReplyDelete
  9. kak boleh tanya harga untuk set ini berapa kak boleh bagi less.

    ReplyDelete
  10. anna: akak terus terang ye, harga set nie akak memang takleh nak kurang cuma yg boleh akak kasi pos free je.

    ReplyDelete
  11. salam kak engku..
    campuran peramping perut, penghangat dan penenang nak pakai mcmn ek?

    ReplyDelete
  12. Niza: Wsalam, kat dalam buku panduan ada bagaitahu cara guna hehehe

    ReplyDelete
  13. kak engku..
    sy betul2 confuse tak tau nak beli nr atau tropical herbs.. akak ble suggest tak?

    ReplyDelete
  14. niza: utk pengetahuan kedua-dua set nie bagus, klu camtu akak cadangkan ambik tropical herbs, set nie lebih lengkap (terdapat bengkung dlm set nie) dari segi budget set nie amat praktikal, ia juga sesuai utk tujuan penyusuan selain berkesan dlm mengurangkan berat badan selepas bersalin serta tidak panas semasa pengamalannya. Namum begitu, keberkesannya bergantung kepada individu itu jugakye.

    ReplyDelete
  15. akak... kalau order... delivery brapa lama agaknya ye? address kl
    ~mommy niza~

    ReplyDelete
  16. PN: delivery akak guna khidmat pos laju, kalau area kl akak rasa dlm 1-2 hari dapatlah barang tu, tapi klu kws tu dekat ngan opis husben akak, hanto by handpun boleh hehehe

    ReplyDelete
  17. salam kak, nutrilite calcium, mg tu plak bpe hargenya?

    ReplyDelete
  18. Norin: Wsalam, harga nutrilite calcium magnesium 180 tab rm53.00

    ReplyDelete
  19. salam kak.....klu mase mengandung sy amik salindah n dlm pantang sy amik produk amway leh ke.....klu xbleh....ade ke produk amway utk ibu ngandung?.....sy plan nk ngandung lg...ank 1st 2thn+ n menyusu badan lg....klu ngandung n saya amik nutrilite calcium magnesium utk kekalkn susu bdn bleh ke?

    ReplyDelete
  20. salam, kak. sy tgh compare set pakej 4 sendayu tinggi dgn set amway tropical herbs ni.

    sy tgk set amway ni mcm sikit je paket2 dia. yg ni utk tempoh pantang brp hari ye?

    set sendayu tinggi tu cukup utk 60hari kan?

    --sbb dua2 rasanya tak panas dn sesuai utk ibu bekerja dn berniat nk susukan bayi selepas melahirkan. cuma kandungan dn harga berbeza sikit. boleh akak bg pendapat sket yg mana satu lebih praktikal? terima kasih.

    ReplyDelete
  21. wawwa awwa: wsalam, ok klu tanya pendapat akak, akak lebih minat ngan set amway,utk pengetahuan kite berpantang nie memang la disuruh klu boleh hingga 100 hari, tapi itu tak bermaksud kite kene makan ubat sampai seratus hari jugak hehehe. kita makan la ubat mengikut yg terkandung di dalam set tu je, yg lain lain tu kite kene berpantang lagi cthnye takleh bersama ngan suami sehingga 100 hari, biar kesihatan kita pulih sepenuhnya dulu.

    set amway nie lengkap dan lebih murah berbanding sendayu pakej 4, lagipun set sendayu nie kene makan ikut jadual yg telah ditetapkan tau, klu rasa diri tu berdisplin bolehlah ambik ubat nie hehehe... jadi klu tanya pendapat akak, akak akan memilih set amway hehehe, ok jumpe lagi ye

    ReplyDelete
  22. Pn: boleh kalau nak ambik set amway masa berpantang nanti, tapi set salindah selepas bersalin tu dah tak ambik kan. pasal nak ambik calcium magnesium nie, nanti akak siasat dulu ye, boleh ke tidak nak ambik masa ngandung, tapi rasanye takde masalah.

    ReplyDelete
  23. Salam..kak kalau nk beli bengkungnya jer bole tak...yg set ubat smua taknak...

    ReplyDelete
  24. Pn: wsalam, tak boleh la hehehe, sebabnye bengkung amway nie takde dijual secara loose.

    ReplyDelete
  25. biey: akak, set amway ni blh beli secara loose x?x nk amek satu set blh ke?

    ReplyDelete
  26. biey: set amway takde dijual secara loose. tapi kalau berminat ngan set amway meh la jadi ahli amway, nanti boleh dapat harga ahli hehehe

    ReplyDelete
  27. biey: salam kak engku, sy ni bersaiz XL (pear shape),,agak2 muat tak bengkung amway nie hehehe,,,

    ReplyDelete
  28. biey: wsalam, insyaAllah muat kerana bengkung nie freesaiz, selalunya freesaiz nie memang sesuai utk semua saiz bentuk tubuh kite hehehe

    ReplyDelete
  29. salam...kak engku..ade stock lg x set nie??postage ke kemaman brape kalo nk yg nie??

    ReplyDelete
  30. azie: wsalam, postage free je hehehe

    ReplyDelete
  31. salam kak, saya berminat nak ambik set amway ni yang penjagaan luaran sahaja sbb dah terbeli yg set salindah dalaman punya..hehe..kalau tak boleh ambik 1 set tros..tp dah terbeli awal yg salindah tu..so kalau saya nak ambik yg set amway penjagaan luaran berapa harga kak?boleh dapat less brapa kak..hehe?pastu boleh dapat bengkung free skali tak kak?nak tanya akak, kalau dah beli set bersalin amway luaran ni, perlu tak saya beli herbanika barut krim NR, uncang cuci herbanika NR, herbanika lulur NR?adakah FUNGSI barang2 NR ni sama dgn brg amway luaran yg saya nak beli tu?akak tlg advice ye:)

    ReplyDelete
  32. Pn: wsalam, hehehe utk pengetahuan set amway takde dijual secara loose cam nie, set amway dijual satu set lengkap, so akak takleh la nak memeneuhi permintaan tersebut hehehe, tapi padan pandangan akak, klu nak guna set amway, bolehlah puan jualkan set salindah tersebut dan kemudian bolehlah guna set amway hehehe. Manakala produk utk rawatan luaran NR tu akak rasa tak perlulah utk dibeli kerana fungsinya sama je ngan produk yg ada dlm set amway, so taklah membazir nanti hehehe, ok jumpe lagi ye...

    ReplyDelete
  33. ooo..kalau camtu nmpk gayanya mcm kena ambik 1 set la ni..hehe..kalau camtu saya nk order utk amway i set n harga still rm290 ke akak?ada less lagi ke akak sale ujung tahun..hehe...pastu saya igat nak ambik minyak herbanika berapa sebotol akak jual(after less..hehe)?saya di penang...berapa lama sampei kalau order kak?

    ReplyDelete
  34. pn: hehehe set amway nie akak kene jual ngan rm290.00 gak sebabnye kos pos nye mahal hehehe, kira akak kasi diskaun kat kos pos la ye, minyak herbanika 130ml rm58.00 dan yg 230ml rm85.00, harga ahli tu akak kasi hehehe, and klu order insyaAllah dlm 1-2 hari selepas pembayaran penuh dibuat. Akak pos guna khidmat pos laju. thanks bye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  35. akak nak tanya minyak herbanika nr tu fungsinya utk apa?

    ReplyDelete
  36. kak saya nak beli set bersalin tropical herbs + minyak herbanika nr ni, harga rm290 lg kan kak?siap dgn bengkung kan?kak simpan tau utk saya..saya ada email pada akak tadi tawar harga rm300 saya letak..akak reply pastu saya tros buat payment...hehe..

    ReplyDelete
  37. Pn; minyak herbanika nie macam minyak urut. Ok email tu akak dah reply dah hehehe, thanks ye shopping ngan akak.

    ReplyDelete
  38. salam...kak engku...saya ni djangka bersalin dalam pertengahan bulan 1 ni...masalahnye skrg saya tak tau nak guna jenama jamu apa yg sesuai...sbbnya masa 1st baby melalui pembedahan saya ada makan jamu kampunglah.selang beberapa hari tu bekas jahitan saya berair..jarak diantara baby 1st dgn yang 2nd ni setahun sebelas bulan..jadi apakah cadangan kak engku..tima kasih...

    ReplyDelete
  39. Pn: Wsalam, klu bersalin secara caesar nie, ramai customer akak yang lebih berminat menggunakan set leesa (kerana produknya berasaskan pati ikan haruan, baik utk luka bersalin caesar), namum begitu ada jugak customer akak yg menggunakan set nr dan juga set tropical herbs bagi tujuan ini, thanks n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  40. kak engku..set bersalin Amway ni..tak ada param ke??jamu2 yang kene mkn ke??cam set bersalim mustika ratu tu??maaf la..saje nak tanye..coz 1 baby dulu..saya gune Mustika ratu..but for second ni..nat try carik yang lain...-Julie

    ReplyDelete
  41. Julie: Set Amway ada param, pilis, mandian herba, minyak telon dll. Set nie ada 2 botol utk tablet dan satu teh herba utk diminum.

    ReplyDelete
  42. salam,kak engku.nak tanye skit.saya nie jnis prut yg tebal.jadi ape agaknyer produk yg sesuai untuk param kat perut terutama klu nak kempiskan perut?tambahan plak saya nie jnis badan gemok.

    ReplyDelete
  43. Pn: wsalam, utk pengetahuan param nie tak la menjamin seratus peratus utk kita kuruskan badan, cuma param nie bertindak sebagai salah satu cara sahaja utk tujuan itu. Namum begitu, kita masih lagi perlu melakukan diet yg betul, kerap memberi susu kepada baby dll cara lagi agar kesannya lebih cepat.

    ReplyDelete
  44. salam akak.saya cam berminat ngan set bersalin amway tu..ade stok lg tak?berapa harganye n camne if saya nak beli ngan akak?

    ReplyDelete
  45. Pn: Wsalam, set tropical herbs nie masih ade stok lagi, meh la order ngan akak hehehe, harganye rm290.00 + kos pos free (dlm semenanjung je tau), klu berminat ngan set nie, nanti bolehlah bank in kan ke acc maybank, cimb ataupun public bank akak, no. acc nye ade kat sebelah kanan blog akak nie ye, brg akak pos guna khidmat pos laju, insyaAllah akan sampai dlm 1-2 hari selepas pembayaran penuh dibuat, hehehe bye n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  46. owh mcm 2..ok.saya de amek no phone akak skali.nnti bl saya nak bank in kn duit saya bgtau akak k.thanx kak!..~elly~

    ReplyDelete
  47. elly: thanks ye shopping ngan akak hehehe bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  48. owh lpe lak nk tnye, saya kne isi form pesanan 2 dlu ke kak?sowey ni br 1st time saya nak bli brg online.b4 ni xpnah..~elly~

    ReplyDelete
  49. elly: ngan akak takyah susah susahkan keadaan, elly sms je kat akak pun takpe hehehe

    ReplyDelete
  50. assalamualaikum kak engku..
    sy penah cuba NR utk anak sulung n memang best.. ingat anak no 2 ni nk try set amway plk. tp boleh ke klu sy campur set bersalin amway n mintak herbanika..utk kegunaan luaran..n after berpantang 60 hari, sy tukar amik phytonatal n akar herbanika utk sambung pantang lebih kurang 6 bulan.. * wani*

    ReplyDelete
  51. wani: wsalam, klu macam yg wani sebutkan tu, akak rasa tak masalah, asalkan jgn makan kedua-dua ubat tu serentak sudah la ye. hehehe jumpe lagi.

    ReplyDelete
  52. akak,klu camtu, sy mmg jadik lah nk amik set bersalin amway ni..rm290 kan..n pastu nk add minyak herbanika rm58,herbanika lulur 1 unit..akak nk tnya,herba mandian dlm set amway ni sm je ke dgn rempah mandian yg ada akak rekomenkan kt customer jenama mak dara tu??if lain,sy nk tempah jgk yg tu..if sama,xperlulah..
    akak, sy dijangka bersalin bulan 4 nnt..jd klu sy bayr deposit dulu camner..sbb xurgent lg nk pakai sekarang..pastu bayaran kalu ansur2 tu bagaimana..? sory la kak, banyak tanya sy ni..klu boleh terangkan, sy amat hargai..tima kasih akak...*wani*

    ReplyDelete
  53. wani: pasal nak bayar ansuran tu boleh, yg penting setiap kali buat payment jgn lupe inform kat akak ye, dan mengenai rempah mandi tu akak nasihatkan guna yg amway punya dulu ye, klu dah abis nanti klu nak guna yg lain baru la beli, bukannya apa, akak takut membazir je nanti hehehe. opps lupe lak, klu ada apa apa wani nak mesej, nanti wani sms je la kat akak ye hehehe. bye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  54. salam kak..

    saye cume nak tahu..kalau set bersalin tropical herbs amway boleh tak kalau saye nak buat bayaran secara ansuran..kalau boleh, boleh tak akak berikan jumlah bayaran bulanannye..saya dijangka bersalin pada 11/3 ni secara pembedahan..jadi pada waktu bilakah yang sesuai untuk saya gune produk ni..lepas tu, saya nak tahu apa maksud lepas bersalin 1 dan lepas bersalin 2 dalam produk amway ni..time kasih ye kak..-sha-

    ReplyDelete
  55. Salam. Produk amway ni ade stok lg ke x? Harga still 293 ke? Sy dijangka bersalin dlm hjg bln 4 , so nak booking je dulu set ni bole x?

    ReplyDelete
  56. salam..akak nak tanye pendapat akak..set bersalin mana yg paling bagus..masa besalin anak 1st sy xberpant yang sangat..antara NR n Amway nie mana yg elok?sy nk menyusukan badan sepenuhya..

    ReplyDelete
  57. sha: wsalam, klu nak buat ansuran utk set nie boleh sesgt hehehe, berape kali nak buatpun boleh,ikut keselesaan sha la yek, and mengenai ubat bersalin 1 & 2 tu, cuma nama ubat tu je, and caranya pemakanannya ada dinyatakan dlm buku panduan pemakanan yg akan disertakan dlm set tu tau hehehe.

    ReplyDelete
  58. nur: wsalam, thanks sudi shopping ngan akak, set nie ade, so takyah risau la yek, stok insyaAllah sentiasa ada, nanti akak simpankan satu set utk nur ye. bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  59. leeyza: utk pengetahuan kedua dua set tu elok dan bagus utk tujuan penyusuan, apa yang akak boleh simpulkan disini ialah set nr nie merupakan set yg paling diminati ramai, manakala set tropical herbs nie lak merupakan set yg lengkap, dan harga utk kedua dua set nie ialah rm290.00

    ReplyDelete
  60. kalau macam tu kak agak2 berape yang harus saya bayar untuk bulanannyer dan kalau saya nak bayar penuh berape harga promosi yang akak boleh kasi hehehe..sbb saya nak bank in kan duit tu secepat yang mungkin... agaknyer bile saya akan dapat set bersalin tuh...-sha-

    ReplyDelete
  61. salam kak engku, bila dah pk masak2, sy nk set ni. Tapi cop je dulu, sy due bulan 4, nk beli sekarang kewangan xstabil lg, sbb baru stat keje, bulan 3 ni baru la dapat gaji.. huhuh.. standed gov kan.. - ibu muda

    ReplyDelete
  62. (INA)
    salam k.engku, bole x display bengkung amway ni? set ni + Nutrilite calcium magnesium bape harga?

    ReplyDelete
  63. Ina: Wsalam, huhuhu akak takde la pulak gambo bengkung amway nie, tapi utk pengetahuan gambo bengkung nie sama je ngan gambo bengkung sendayu tinggi yg ade kat dlm blog akak nie hehehe, tapi takpe nanti akak masukkan gambo bengkung amway nie ye. Dan harga utk Nutrilite Calcium Magnesium 180 tablets ialah RM53.00. Thanks n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  64. ada less tak untuk set amway ni?

    ReplyDelete
  65. nurul: set nie je yg akak memang takleh nak kasi diskaun huhuhu, kos pos set ni mahal sesgt hehehe

    ReplyDelete
  66. kak engku...kalo nak berminat nk beli set ni ada less lagi tak?

    ReplyDelete
  67. ummulqura: huhuhu set nie je yang akak takleh nak kasi diskaun, tapi klu set yg lain tu insyaAllah akak boleh kasi diskaun huhuhu, ok bye n jumpe lagi

    ReplyDelete
  68. salam..sy nk beli la set bersalin amway nih..lg 2 mggu dh due date, x lrt nk pke dh..mula nk beli NR tp xde bgkung la plak..sy tggl di gombak, brp kos utk pghntrn??ke kna amek sndiri??cmne dgn byrn??

    ReplyDelete
  69. farah: wsalam, klu set nie akak kene jual ngan harga rm290.00 + kos pos free, tapi klu nak suruh akak hantar ke gombak sabtu atau ahad niepun boleh gak, nanti sms kat akak alamat rumahnya ye hehehe (019 2077643).

    ReplyDelete
  70. sbtu ahad ni sy xde di rumah, blk kg..kalo pos smpi ble eh??sy bleh je bank in duit arini,hihi..

    ReplyDelete
  71. farah: klu payment hari ni, insyaAllah esok akak pos, mungkin jumaat dapat la set tu hehehe

    ReplyDelete
  72. ok..nnti sy inform ble dh bank in duit ye..sy sms je la eh alamat sy nnti bersama dgn detail payment..bleh msukkn dkt mn2 akaun yg ada dkt atas kn?..tq sgt2 kak engku ^_^

    ReplyDelete
  73. farah: iye hehehe, nanti apa apa hal inform kat akak ye, thanks ye shopping ngan akak.

    ReplyDelete
  74. salam kak engku..saya nak beli set besalin nie ngan tungku baby skali akak bleh bg brape..
    aritu da beli breast pump ngan akak..faizana..iaf_fye@yahoo.com

    ReplyDelete
  75. faizana: wsalam, set nie akak jual ngan harga rm290.00 dan tungku baby rm15.00, kos pos free. set nie akak memang takleh nak kasi diskaun sebabnye kos pos terlalu mahal huhuhu

    ReplyDelete
  76. kak engku,

    antara set amway & NR, akak rekemen yang mana ek? Saya masih mencari2 set bersalin, insyaAllah dijangka due 14 April 2011. Saya juga perlukan bengkung. Mohon pandangan.

    ReplyDelete
  77. dua dua set nie merupakan set pilihan, tapi set nr merupakan set yang paling diminati, set nr nie takde bengkung selalunye customer akak akan ambik bengkung dari jenama bodycare rm35, sendayu rm40. dan juga leesa rm49. Manakala set amway lak merupakan set yang lebih lengkap berbanding set nr, juga merupakan set pilihan ibu yg berpantang. kedua dua set nie bagus utk tujuan penyusuan dan juga bagus utk mengembalikan bentuk tubuh ke bentuk asal selepas bersalin. so disini sebenarnye terpulanglah pada puan utk memilih set yang berkenan di hati. hehehe ok jumpe lagi ye

    ReplyDelete
  78. salam kak,
    nk tnye..paling kurang akk boley bg brp ey utk set ni?
    pm sy ey kak..

    adzrina3132@gmail.com

    tq =)

    ReplyDelete
  79. enna: wsalam, huhuhu set nie je yang akak takleh nak kasi diskaun, kos pos mahal sgt. Akak kene jual ngan harga rm290.00 gak + kos pos free

    ReplyDelete
  80. salam kak,
    Saya pon minat nk beli set amway tuk ank ke-3 ni..kalu saya nk beli bulan depan atau bln 4 nnt harganye masih sama ke???

    ReplyDelete
  81. enna: wsalam, set nie akak jual ngan harga rm290.00, huhuhu akak tak dapat nak kasi diskaun sebabnye kos pos mahal sgt. Rm290.00 nie dah include pos ye, thanks n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  82. Puan: wsalam, insyaAllah harganye masih sama, jgn risau ye hehehe.

    ReplyDelete
  83. salam kak,
    Saya dh 34 minggu dn masih tercari2 jamu yg sesuai. Saya mcm berminat antara NR dan TH ni. Baby saya songsang jd ada kemungkinan C-sect. Dn baru semalam saya doc detected saya ada masalah pd jantung. Jamu mana sesuai utk saya? Saya pn terlupa nk tanya doc sama ada saya bole amik jamu atau tak memandangkn keadaan saya ni

    ReplyDelete
  84. salam, mekasih sudi bertanya pada akak. Semua set bersalin adalah sesuai untuk bersalin normal atau pembedahan. Cuma Akak sarankan ambil 14 hari slps bersalin baru start makan jamu tu pun klau anak tak kuning. Klau anak kuning tunggu kuning settle dulu baru makan. okay mekasih n jumpa lagi

    ReplyDelete
  85. salam kak,
    saya ingat nak order set bersalin ni isnin depan + pil ASI ngan akak. Akak ada jual pil ASI kan? Berapa harganya ya? Pil ASI tu boleh makan masa pregnant tak? Ataupun akak boleh cadangkan set bersalin lain yang boleh banyakkan susu badan..

    ReplyDelete
  86. wsalam, selalunye klu nak menyusukan baby ramai customer akak yg pilih set amway dan juga set nr. Pil Asi akak ade jual harganye huhuhu akak tak ingat la pulak hehehe nanti akak siasat harganye dulu ye. tq

    ReplyDelete
  87. Askm Kak, saya nak beli set Amway+nutrilite calcium+tungku baby+ tungku panjang (nr) + kain alas tungku panjang(nr). Berapa kak? Boleh pos ke Singapura? Saya bersalin pertengahan Mac.

    ReplyDelete
  88. huhuhu chop tungku panjang nr nie yg mane ye, akak takde la pulak produk nie huhuhu, and akak tak pernah hantar brg keluar dari Malaysia, camne nie ye.

    ReplyDelete
  89. salam ..kak produk nie xder di jual satu2 ker??/

    ReplyDelete
  90. salam..kak sy cm brmnat ngan produk TH ni..sy djngke brslin prtngahan bln 4..nie 1st time nk ambik produk slps brslin,ank prtama x ambik ape2 produk pn..ni bru nk try..klu sy ambik set brslin TH ni ngn tunku baby skali bape kak??p'hntaran bape hri??sy tnggal daerah slngor jer...

    ReplyDelete
  91. Akak,

    Saya nak tanya nih..

    -set amway nih ada tak kena rebus2 akar kayu tak?

    -ada serbuk yg kena campur ngan air untuk tampal kat dahi

    -bengkung yg diberi tuh panjang jer pendek

    ReplyDelete
  92. siti fatimah: wsalam, produk nie takde dijual secara loose.

    ReplyDelete
  93. wsalam: ok utk set bersalin TH nie akak jual rm290.00 dan tungku baby rm15.00, kos pos free, utk pengetahuan set nie je yg akak takleh nak kasi diskaun coz kos posnye mahal sesgt hehehe

    ReplyDelete
  94. pn: set nie memang ade yg kene rebus dan bancuh, manakala bengkungnye lak kire labuhnye standard je ngan bengkung bengkung lain di pasaran.

    ReplyDelete
  95. salam..akak brape lame mse untk p'hntaran brg??sy tnggal di Banting Slngor..tq

    ReplyDelete
  96. nur haini: wsalam, brg akak pos guna khidmat pos laju, kos pos free, insyaAllah brg akan sampai dlm 1-2 hari selepas pembayaran penuh dibuat

    ReplyDelete
  97. as salam,

    sy ena.just nk kongsi pengalaman. ms 1st baby sy mmng amik TH. Kelebihan TH yg sk suka adalah setnya lengkap & xperlu beli produk tambahan. Bengkungnya panjang dr bwh breast smpi peha. produk slimming mmng berkesan sbb masa sy deliver berat 79kg, pas amal produk ni selama 44 hari berat trn 20kg.. mmng miracle...Alhamdulillah..

    pastu set ni xpanas mmng membantu utk ibu yg nak BF sepenuhnya.

    K.engku sy due 4/6. So kalau sy nk buat ansuran, mcm mana akak kire?

    ReplyDelete
  98. cik dara jelita: wsalam, thanks ye sudi tolong kasi testimoni kat produk nie ye hehehe.

    bab ansuran nie, akak tak kisah nak bayar berape kali pun, ikut keselesaan ena la ye, cumanya setiap kali buat payment jgn lupe inform kat akak tau, utk senang akak nak rekod hehehe. harganya rm290.00 gak. thanks ye bye n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  99. salam..akk sy nk order produk TH ni..klu sy nk bank in duit nnt..just msg akk ke atau akk nk sy faxkn slip bank skali??tq

    ReplyDelete
  100. nur haini: wsalam, sorry lambat reply internet akak buat hal huhuhu, ok klu dah bank in, sms kat akakpun takpe takyah lah nak kasi detail detailnye hehehe

    ReplyDelete
  101. salam kak engku..nak la bertanya herba2 yg siap paket tu mmg untuk kegunaan sepanjang pantang ke? saya macam berminat sbb kak engku kata produk nie tak panas..sesuai untuk ibu yg menyusukan..
    leh tak kak engku bagi detail skit pasal ansuran tu...hehehe tq

    ReplyDelete
  102. amy: wsalam, thanks ye sudi singgah kat blog akak nie hehehe. set nie memang utk sepanjang berpantang dan mengenai ansuran nie sebenarnye akak tak kisah, ikut keselesaan sendiri. Barang akak akan pos setelah pembayaran penuh dibuat dan selalunya insyaAllah akan sampai dlm 1-2 hari selepas pembayaran penuh dibuat. thanks n jumpe lagi.

    ReplyDelete
  103. salam kak engku, sy nk tanya pasal set bersalin TH mmg sesuai dan tak panas ek? saya macam berkenan dekat set ni dh..n skrg dh preggy 7bulan, so dh boleh beli skrg ke? mula mkn set ni lepas bape hari bersalin yea?

    ReplyDelete
  104. wsalam, set nie memang bagus, dan ramai customer akak bagitahu set nie tak panas dan sgt sesuai utk penyusuan baby. Klu nak beli sekarangpun dah boleh dah, nanti tak la kelam kabut shopping last minute hehehe. Selalunya akak nasihatkan makan jamu nie selepas 2 minggu bersalin kerana pada waktu tu baby pun dah pulih dari kuning. tq

    ReplyDelete
  105. salam..kak engku
    sekali lagi saya menjenguk, nak tanya antara amway ngan mak dara punyer set bersalin..yang mana lebih baik ye..yg pasti sy nak bayar ansuran la kak engku ye..saya baru 3 bulan skang, jadi takdela terbeban sgt kan..

    ReplyDelete
  106. amy: wsalam, kedua dua nye ok, tapi buat masa nie ramai yg lebih berminat ngan set amway hehehe

    ReplyDelete
  107. salam kak engku. set ni masih 290 kan? kalo saya tambah tungku baby 15, kos pos still free kan? so semua dalam RM305 kan? hikmah

    ReplyDelete
  108. hikmah: wsalam, hehehe set nie masih ade, ok la akak genapkan rm300.00 je la + kos pos laju free dimana sahaja anda berada hehehe.

    ReplyDelete
  109. ok kak.. hikmah dah bank in duit.. hikmah submit je form ni kat akk ye.. thanks.

    ReplyDelete
  110. hikmah: Thanks ye shopping ngan akak, payment akak dah terima, insyaAllah esok gak akak akan pos brg tu ye hehehe, thanks bye n jumpe lagi ye.

    ReplyDelete
  111. salam kak, saya berminat nak dptkn set bersalin amway & tungku baby skali..sume skali bape ye kak kalo termasuk kos pos? tq -ros

    ReplyDelete
  112. salam kak, sy duduk kt kuching ingat nak order set bersalin ni, rasa2 brp lama boleh sampai yer?...lg satu, cara bayaran kena bank in saja ker,x bo pakai credit crd ke?..tq.

    ReplyDelete
  113. kak engku, sy duduk kat Kuching..kalo nak order set bersalin TH dengan minyak herbanika boleh bg diskaun tak?...trmasuk kos pos nyer skalilah yer...thanks...

    ReplyDelete
  114. ros: wsalam, set th nie akak jual ngan harga rm290.00 + tungku baby rm15.00 = rm305.00, akak genapkan jadi rm300.00 je la, kos pos free (dlm semenanjung) dan rm20.00 (sabah dan sarawak). tq

    ReplyDelete
  115. wsalam, set th nie rm290.00, tapi klu hantar ke kuching akak cja kos pos rm20.00 = rm310.00, akak tak dapat kasi diskaun kerana kos pos ke kuching adalah terlalu mahal iaitu rm40.00. Payment akak cuma bank in je, akak takde kredit card huhuhu, sorry ye.

    ReplyDelete
  116. set th rm290.00 + minyak herbanika 130ml rm58.00 + rm20.00 kos pos ke kuching = rm368.00, akak kasi rm365.00 je la, huhuhu sorry ye akak takleh nak kasi diskaun byk sebabnye set nie memang susah utk akak kasi diskaun kerana kos pos adalah terlalu mahal (set nie besar dan beratt sgt heheh)

    ReplyDelete
  117. assalam kak..nak tnya klau g sabah brapa yer?

    ReplyDelete
  118. salam..akk sy nk order produk TH ni ngan tungku bby+barut bby skali..brape smuanyer??nnti ble sy dh bank in duit sy msg akak ye..tq

    ReplyDelete
  119. wsalam, klu gi sabah akak caj kos pos rm20.00, kos sebenarnye dlm rm42.00, yg selebihnye tu akak tanggung.

    ReplyDelete
  120. haini: wsalam, ok harga set th rm290.00, tungku baby rm15.00 dan barut baby rm25.00 + kos pos free (dlm semenanjung je tau).

    ReplyDelete
  121. hello kak: saya amat minat untuk beli TH set. Sekarang saya tinggal dekat singapura. Macam mana saya nak buat bayaran dan berapa lama kiriman ke singapore? harga pos?

    ReplyDelete
  122. keenbie: hehehe akak tak pernah pos ke singapore, so akak pun tak begitu arif ngan caj posnye, klu akak pos setakat jb boleh ke?

    ReplyDelete
  123. salam akak,

    saya skrg mengandung 33minggu, anak pertama.tgh duk survey2 set bersalin yg sesuai.kalau tgk yg mudah nak guna bg saya leesa formula sbb sume pun pil n sapu je.takde uncang2.tp risau plak takut too simple.ada yg kata nonaroguy plak panas tp mmg berkesan.risau baby cirit birit..TH ni mcmane ya kak.saya rasa ok.tp ada ke panduan utk saya gunakan sbb ini kali pertama. + belum comfirm lg saya nanti normal delivery or ceaserian.

    akak tolong saya beri pendapat akak ya.
    terima kasih..

    ReplyDelete
  124. zamila: wsalam, set th nie ok, ramai customer akak yg gune set nie, buku panduan memang ade disertakan dlm set nie

    ReplyDelete
  125. kak engku kalau saya nak beli satu set tapi x nak bengkung, bole x? harga mcmne?

    ReplyDelete
  126. Wsalam, huhuhu klu taknak bengkung harganye sama gak, sebab bengkung tu free je, tq

    ReplyDelete
  127. slm kak engku... set bersalin nona roguy tu sesuai x untuk ibu yg menyusukan bayi? harga promosi rm290 tu yg terbaru ker? heheeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Alhamdulillah set nr mmg sesuai untuk bf dan harga masih rm290.00 + free postage. Expired date 2015. Berminat isi form kat blog akak @ blh terus sms ke hphone akak. Tq

      Delete
  128. salam kak engku, set bersalin TH ni dgn leesa formula mane yg lebih bagus?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Dua2 bagus. Set leesa lbh lengkap sbb ada tungku herba. Tq

      Delete
  129. Salam kak engku, sy nak tanyer kalau saya set Amway ni untuk Produk Untuk Kegunaan Luaran sahaja boleh tak? Kira mcm mana tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam zz,
      Set TH takde jual loose. Sory ye. Yang ada loose cuma minyak telon TH sahaja. Tq

      Delete
  130. Salam kak engku... nak tanya set bersalin apa yg sesuai utk bersalin c-sect yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam fiza,
      Semua set bersalin sesuai untuk bersalin czer n normal cuma cara penggunaan je berbeza. Tq

      Delete
  131. salam kak engku
    na tnya bengkung TH ni panjang kn..susah x kalo na buang air?ke kena bukak smua..

    ReplyDelete
  132. Wsalam, hehehe memang susah gak klu nak buang air, tapi nasihat akak sebelum berbengkung adalah lebih baik sekiranya kita siap-siap buang air dan lepas tu barulah berbengkung agar tak terganggu dengan masalah ini.

    ReplyDelete
  133. Salam kak engku,
    Saya tgh survey product masa berpantang ni,tp saya tak tau la mana yg lebih elok. Saya tgh mengandung 1st baby and saya duk kat jerman. Masa berpantang nnt maybe berpantang sendiri kot(lum pasti mak leh dtg atau tak) and time bersalin nnt kat jerman ni dah musim sejuk. Jadi kalo bole saya nak cari product yg bole bg panas badan jugak sebab kat sini mmg sgt sejuk. Pastu nak tya kalo cost penghantaran brp yer kalo anta kat jerman? Sebab kalo mahal sgt,so akak leh anta kat umah saya kat PJ,nnt leh suh mak pos skali ngan brg lain. Kalo bole akak emailkan details kat email saya bole? hasinah_md@yahoo.com

    Thanx

    ReplyDelete
  134. Salam Kak Engku,
    Saya berminat utk beli set bersalin TH ni. Harga masih boleh dapat rm290+free postage ke? camne nk order..saya kene isi borang pesanan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam mashitah,
      Klau berminat blh isi borang kat blog akak @ thru sms ke hp akak 019 2077643 pun boleh. Tq

      Delete
  135. salam kak engku,

    saya ni jenis sembelit selepas bersalin, susu badan kurang & masalah berat badan. antara produk TH, NR, & shaklee mana yg sesuai? memandangkan sy sudah punyai anak 2org,saya lebih suka yg senang, cepat, & berkesan. Tp bengkung sy dah ada. nak tanya pendapat kak engku. terima kasih.

    ReplyDelete
  136. Wsalam, klu pendapat akak set nr insyaAllah sesuai ngan tujuan yg puan inginkan tu.

    ReplyDelete
  137. salam....kak engku, sy berminat na bli set TH nie, nie first pregnancy sy.... n sy plan na BF kan babies.....set nie bole sbbkn bb jaundice teruk ke?n ade effect pd susu x? pastu satu bengkung cukup ke? ke kene tmbh lg?
    set nie ade stock lg? nnti bole email kt sy sincerity0033@yahoo.com....tq.....edd sy early sept nie.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Ok akak reply thru email. Tq

      Delete
  138. salam kak engku,kalau saya nak ambik produk ni dengan minyak herbanika NR dpt harga kurg x..hehe

    ReplyDelete
  139. Wsalam, huhuhu klu ngan set yg nie, memang akak tak dapat nak kasi less, sebabnye kos pos mahal sesgt.

    ReplyDelete
  140. salam kak engku, set TH ni sesuai ke untuk wanita yang selalu mengalami masalah sembelit? sebab saya seringkali mengalami masalah sembelit...tq- nor

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam nor,
      Alhamdulillah set TH nie sesuai juga untuk yg ada sembelit.Dalam tempoh berpantang juga, nor dinasihatkan minum banyak air, jgn tahan jika ada perasaan hendak mmbuang air besar ye. Tq

      Delete
  141. salam k.engku.
    nk tnya klu dlm pantang kita amek set penyusuan shaklee utk bg tambah susu, tp dlm msa yg sama nk mkn set amway ni boleh ke.?
    *fizah*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam fizah,
      Boleh. Tp biar ada jarak 3 jam ye. Tq

      Delete
  142. salam kak engku.....saya nak tanya, kalau saya gunaka set TH ni dalam masa berpantang,boleh x minum air akar kayu skali? coz mak saya x bagi tinggalkan air akar kayu. tp takot juga ada kesan lain.

    ReplyDelete
  143. Zue: Wsalam, air akar kayu yg mana ye? sebabnye dlm set nie pun ada air herba utk diminum, klu boleh jgn minum air akar kayu yg lain lak, nanti lain lak jadinya huhuhu.

    ReplyDelete
  144. saya xbeli lagila akar kayu untuk minum tu... takut juga nak campur2 makan dgn produk TH ni. tapi memg xbolehla ye? kalo makan manjakani dan pati ikan haruan pula boleh ker skali dgn TH ni masa dalam pantang?

    ReplyDelete
  145. Zue: klu nak makan ubat tu cuba jarakkan waktu pengambilan cthnya selang 3 @ 4 jam ngan sesuatu ubat.

    ReplyDelete
  146. ok.....thanks kak engku...

    ReplyDelete
  147. Salam kak.. nak tanye, klu saya amik set TH + tungku baby + tungku herba brape hagrenye kak?

    ReplyDelete
  148. Wsalam, klu set amway nie akak boleh kasi rm290.00 + kos free (dlm semenanjung je ye) klu tungku baby rm15.00, dan tungku herba nak yg mana ye, klu tungku herba leesa rm40.00, tungku herba mak dara rm50.00. Tungku herba yg dua nie je ygbpaling diminati, meh la order ngan akak hehehe

    ReplyDelete
  149. kak, antara tungku herba leesa dengan tungku herba mak dara, mana yang akk cadangkan?ape beza kedua2 tungku tu?

    ReplyDelete
  150. bezanya ada 2 yang pertama harganyatungku leesa rm40.00, tungku mak dara rm50.00.Dan dari segi saiznya lak tungku mak dara nie lebih besar sikit berbanding tungku leesa, tapi tak banyak sgtpun beza saiznya hehehe. Tapi ramai yg ambik tungku leesa kerana harganya lebih murah.

    ReplyDelete
  151. salam kak..saya nak tanya sikit..mungkin apa yang saya nak tanya ni dah pun orang lain tanya kat atas2 ni..tapi saya malas la nak baca, panjang sangat..hehe..
    saya nak tau procedure nak order ngan akak set tropica herbs ni..pastu berapa hengget keseluruhannya..hehe..tQ..

    ReplyDelete
  152. wsalam, hehehe procedure nye senang je, klu setuju nanti buat payment kat mbb@cimb@public acc akak, no. acc ada kat sebelah kanan blog akak nie. lepas buat payment nanti smsm kat no phone akak nie ye 019 2077643.

    ok harga set th nie akak leh kasi rm290.00 + kos pos free dlm semenanjung, tapi klu sabah n sarawak kos pos rm20.00 ye

    ReplyDelete
  153. salam.
    kak engku, dah baca yg set TH ni dah berminat lak.yg NR tu mcm byk air2 nak diminum...hehehe...plus saya ni kalau time pantang memang sembelit (mungkin sbb sy takut nak buang air besar takut terkoyak jahitan).
    OK, kalau saya nak amik ni:
    1. set bersalin TH
    2. tungku leesa
    3. tungku baby
    berapa harga nye ye termasuk pos?
    pembayaran saya nak buat secara ansuran, cemana kaedahnya ya?
    thx.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam wawa,
      Terima kasih sudi shpppinh dgn akak. Untuk:
      1. Rm290.00
      2. Rm40.00
      3. Rm15.00
      Postage free je. Klau nak buat slim ansuran. Boleh. Untuk skim ansuran, blh byr ikut keselesaan. Akak tak kisah. Janji setiap kali buat payment inform. Nanti senang akak rekod. Brg akak pos laju slps byran penuh dilakukan. Brg insyaallah. sampai 1 @ 2 hari bekerja. Klau berminat nanti blh isi form kat blog akak @ thru sms ke hp akak pun boleh. Tq

      Delete
  154. salam..kak kalau nak order set amway ni kena awal ker?leh tak kalau saya order ms bulan 3 nnt?byk stok lg tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, boleh klu nak dlm bulan 3. InsyaAllah stok byk hehehe

      Delete
  155. salam.dulu saya guna set th nie.skrg nk guna lg tp sy dah ada bengkung tu.klau tolak bengkung bleh dpt harga diskaun ke..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, maaf banyak2 bengkung dlm set nie diberi secara percuma. Maaf akak tak dapat bagi diskaun...uhuhu

      Delete
  156. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  157. salams kak engku, saya nak order set bersalin amway - Tropical Herbs.. boleh lagi ke? Kosnya RM290 ada diskaun tak kak? macammana pula dengan kos pos?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam mama-ira,
      Harga set bersalin amway sekarang rm308.00 Klau berminat boleh isi form kat blog akak nie ye. Nanti kita citer2 @ blh thru sms ke hp akak je 019 2077643. Tq

      Delete
  158. Salam kak engku..nak tanye utk set tropical amway ni ada jual loose item x?

    ReplyDelete
  159. salam kak engku just nak Tanya harga latest tuk set ni skrg berapa due saya 15 feb 2014.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.

Mesej & Cadangan

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.